Wydział Inżynierii Produkcji i Energetyki
Kierunek: Technika Rolnicza i Leśna (I st.)          Specjalność: Techniki informatyczne w gospodarce żywnościowej
Stopień: pierwszy          Profil: Ogólnoakademicki          Tryb: stacjonarne
Lp.Rok ak. wejścia planu: 2014/2015
Data aktualizacji: 26-06-2013
Suma
godz.
ECTSKod kierunku: TR_st_Isemestry
IIIIIIIVVVIVII
WCACPCLPPCTCSSDPZELWFWCACPCLPPCTCSSDPZELWFEWCACPCLPPCTCSSDPZELWFEWCACPCLPPCTCSSDPZELWFEWCACPCLPPCTCSSDPZELWFEWCACPCLPPCTCSSDPZELWFEWCACPCLPPCTCSSDPZELWFEWCACPCLPPCTCSSDPZELWFE
KPrzedmioty kierunkowe1245104550952903107530751511030604020130356095281503090552730151565535308
3Elektrotechnika454202520254E
4Grafika inżynierska454153015304
5Inżynieria materiałowa453202520253
6Mechanika techniczna i wytrzymałość materiałów9094515304515309E
7Produkcja roślinna7573515252025415153E
8Podstawy produkcji zwierzęcej453202520253E
9Podstawy produkcji leśnej302151515152
10Gospodarka energetyczna i alternatywne źródła energii4531515151515153
11Podstawy konstrukcji maszyn i teorii mechanizmów756304530456E
12Automatyka454202520254E
13Pojazdy rolnicze i leśne454202520254E
14Maszyny rolnicze i leśne7573015303015307E
15Systemy inżynierii produkcji ogrodniczej i zwierzęcej80730201515302015157E
16Podstawy technologii żywności303151515153
17Użytkowanie maszyn rolniczych i leśnych9584520304520308E
18Utrzymanie i odnowa maszyn4542015102015104
19Organizacja produkcji rolniczej504203020304
20Podstawy działalości gospodarczej, przedsiębiorczości i zarządzania605303030305E
21Transport rolniczy i leśny453202520253
22Budowa i eksploatacja maszyn przetwórstwa spożywczego6063015153015156E
23Ekonomika i rachunek kosztów dla inżynierów453202520253
24Bezpieczeństwo pracy i ergonomia4532010152010153
25Ochrona własności intelektualnej302151515152
OPrzedmioty obowiazkowe4102085180201251030203154535525031255604
1Język obcy1205120301301301302E
3Technologia informacyjna302102010202
4Przedmiot "A" z bloku "Humanistyka"30230302
4Przedmiot "A" z bloku "Humanistyka"30230302
6Ekonomia302151515152E
7Wychowanie fizyczne45245251201
26Praktyka zawodowa12551251255
PPrzedmioty podstawowe2101990454530603030123015457
1Matematyka i statystyka opisowa10511454515303071515154E
2Fizyka303151515153E
3Technika cieplna302151515152
4Chemia453153015303E
SPrzedmioty obieralne6606725517020530120301202465606515177080201526
Blok: Techniki informatyczne w gospodarce żywnościowej
1Praca przejściowa inżynierska25125251
2Seminarium i praca dyplomowa inżynierska3015301521513E
3Algorytmy i struktury danych605303030305
4Programowanie obiektowe i wizualne909454545459E
5Mechatronika pojazdów i maszyn453202520253
6Systemy baz danych454153015304
7Programowanie aplikacji internetowych303102010203
8Systemy operacyjne i sieci komputerowe504203020304E
9Analiza i projektowanie systemów informatycznych656303530356E
10Diagnostyka urządzeń i systemów mechatronicznych504153515354
11Komputerowe wspomaganie projektowania inżynierskiego504203020304
12Systemy informatyczne w inżynierii produkcji6553015203015205
13Systemy informatyczne w zarządzaniu produkcją554203520354
Razem252521025517020530145603012530155901054030130906095301508090553015045135301209595151253013080201530
2525360390375375330450245
Egzaminy213553221
Litera "E" przy liczbie punktów ECTS wskazuje egzamin z danego przedmiotu.
Legenda: W - Wykład, CA - Ćwiczenia audytoryjne, CP - Ćwiczenia projektowe, CL - Ćwiczenia laboratoryjne, PP - Praca przejściowa, CT - Ćwiczenia terenowe, CS - Ćwiczenia seminaryjne, SD - Seminarium dyplomowe, PZ - Praktyka zawodowa, EL - e-learning, WF - Wychowanie fizyczne.
Pobierz ten plan w pliku XLS