Wydział Inżynierii Produkcji i Energetyki
Kierunek: Technika Rolnicza i Leśna (I st.)          Specjalność: Technika i energetyka produkcji
Stopień: pierwszy          Profil: Ogólnoakademicki          Tryb: stacjonarne
Lp.Rok ak. wejścia planu: 2014/2015
Data aktualizacji: 26-06-2013
Suma
godz.
ECTSKod kierunku: TR_st_Isemestry
IIIIIIIVVVIVII
WCACPCLPPCTCSSDPZELWFWCACPCLPPCTCSSDPZELWFEWCACPCLPPCTCSSDPZELWFEWCACPCLPPCTCSSDPZELWFEWCACPCLPPCTCSSDPZELWFEWCACPCLPPCTCSSDPZELWFEWCACPCLPPCTCSSDPZELWFEWCACPCLPPCTCSSDPZELWFE
KPrzedmioty kierunkowe1245104550952903107530751511030604020130356095281503090552730151565535308
3Elektrotechnika454202520254E
4Grafika inżynierska454153015304
5Inżynieria materiałowa453202520253
6Mechanika techniczna i wytrzymałość materiałów9094515304515309E
7Produkcja roślinna7573515252025415153E
8Podstawy produkcji zwierzęcej453202520253E
9Podstawy produkcji leśnej302151515152
10Gospodarka energetyczna i alternatywne źródła energii4531515151515153
11Podstawy konstrukcji maszyn i teorii mechanizmów756304530456E
12Automatyka454202520254E
13Pojazdy rolnicze i leśne454202520254E
14Maszyny rolnicze i leśne7573015303015307E
15Systemy inżynierii produkcji ogrodniczej i zwierzęcej80730201515302015157E
16Podstawy technologii żywności303151515153
17Użytkowanie maszyn rolniczych i leśnych9584520304520308E
18Utrzymanie i odnowa maszyn4542015102015104
19Organizacja produkcji rolniczej504203020304
20Podstawy działalości gospodarczej, przedsiębiorczości i zarządzania605303030305E
21Transport rolniczy i leśny453202520253
22Budowa i eksploatacja maszyn przetwórstwa spożywczego6063015153015156E
23Ekonomika i rachunek kosztów dla inżynierów453202520253
24Bezpieczeństwo pracy i ergonomia4532010152010153
25Ochrona własności intelektualnej302151515152
OPrzedmioty obowiazkowe4102085180201251030203154535525031255604
1Język obcy1205120301301301302E
3Technologia informacyjna302102010202
4Przedmiot "A" z bloku "Humanistyka"30230302
5Przedmiot "A" z bloku "Humanistyka"30230302
6Ekonomia302151515152E
7Wychowanie fizyczne45245251201
26Praktyka zawodowa12551251255
PPrzedmioty podstawowe2101990454530603030123015457
1Matematyka i statystyka opisowa10511454515303071515154E
2Fizyka303151515153E
3Technika cieplna302151515152
4Chemia453153015303E
SPrzedmioty obieralne660672504524590301209060246015853015177030701526
Blok: Technika i energetyka produkcji
1Praca przejściowa inżynierska TiEP25125251
2Seminarium i praca dyplomowa inżynierska3015301521513E
3Technologie produkcji roślinnych surowców przemysłowych6063015153015156E
4Systemy produkcji ekologicznej303151515153
5Elektronika z elementami metrologii453153015303
7Projektowanie instalacji elektrycznych454202520254
8Maszyny i urządzenia przepływowe454202520254
9Systemy zabezpieczenia surowców4542010152010154
10Techniki produkcji i stosowania biopaliw8573025303025307E
11Infrastruktura techniczna i budownictwo8073015353015357E
12Gospodarka wodna i energetyczna w PRS554203520354
13Gospodarka odpadami w PRS504203020304
14Organizacja usług i logistyka w gospodarce żywnościowej655303530355E
Razem2525210250452459030145603012530155901054030130906095301508090553015010575301151512060151253013030701530
2525360390375375330450245
Egzaminy223553222
Litera "E" przy liczbie punktów ECTS wskazuje egzamin z danego przedmiotu.
Legenda: W - Wykład, CA - Ćwiczenia audytoryjne, CP - Ćwiczenia projektowe, CL - Ćwiczenia laboratoryjne, PP - Praca przejściowa, CT - Ćwiczenia terenowe, CS - Ćwiczenia seminaryjne, SD - Seminarium dyplomowe, PZ - Praktyka zawodowa, EL - e-learning, WF - Wychowanie fizyczne.
Pobierz ten plan w pliku XLS