Wydział Inżynierii Produkcji i Energetyki
Kierunek: Technika Rolnicza i Leśna (I st.)          Specjalność: Technika i energetyka produkcji
Stopień: pierwszy          Profil: Ogólnoakademicki          Tryb: stacjonarne
Lp.Rok ak. wejścia planu: 2012/2013
Data aktualizacji: 07-04-2014
Suma
godz.
ECTSKod kierunku: TR_st_Isemestry
IIIIIIIVVVIVII
WCACPCLPPCTCSSDPZELWFWCACPCLPPCTCSSDPZELWFEWCACPCLPPCTCSSDPZELWFEWCACPCLPPCTCSSDPZELWFEWCACPCLPPCTCSSDPZELWFEWCACPCLPPCTCSSDPZELWFEWCACPCLPPCTCSSDPZELWFEWCACPCLPPCTCSSDPZELWFE
KPrzedmioty kierunkowe1230104550902903007530751511030604020130306095281503090452730151565535308
3Elektrotechnika454202520254E
4Grafika inżynierska454153015304
5Inżynieria materiałowa453202520253
6Mechanika techniczna i wytrzymałość materiałów9094515304515309E
7Produkcja roślinna7573515252025415153E
8Podstawy produkcji zwierzęcej453202520253E
9Podstawy produkcji leśnej302151515152
10Gospodarka energetyczna i alternatywne źródła energii4531515151515153
11Podstawy konstrukcji maszyn i teorii mechanizmów756304530456E
12Automatyka454202520254E
13Pojazdy rolnicze i leśne454202520254E
14Maszyny rolnicze i leśne7573015303015307E
15Systemy inżynierii produkcji ogrodniczej i zwierzęcej75730151515301515157E
16Podstawy technologii żywności303151515153
17Użytkowanie maszyn rolniczych i leśnych9084515304515308E
18Utrzymanie i odnowa maszyn454202520254
19Organizacja produkcji rolniczej454202520254
20Podstawy działalości gospodarczej, przedsiębiorczości i zarządzania605303030305E
21Transport rolniczy i leśny453202520253
22Budowa i eksploatacja maszyn przetwórstwa spożywczego6063015153015156E
23Ekonomika i rachunek kosztów dla inżynierów453202520253
24Bezpieczeństwo pracy i ergonomia4532010152010153
25Ochrona własności intelektualnej302151515152
OPrzedmioty obowiazkowe4252085195201251030203154536026031255604
1Język obcy1205120301301301302E
3Technologia informacyjna302102010202
4Przedmiot "A" z bloku "Humanistyka"30230302
5Przedmiot "A" z bloku "Humanistyka"30230302
6Ekonomia302151515152E
7Wychowanie fizyczne60260301301
26Praktyka zawodowa12551251255
PPrzedmioty podstawowe2101990454530603030123015457
1Matematyka i statystyka opisowa10511454515303071515154E
2Fizyka303151515153E
3Technika cieplna302151515152
4Chemia453153015303E
SPrzedmioty obieralne6606725040280901209060246015105301770258526
Blok: Technika i energetyka produkcji
1Praca przejściowa inżynierska TiEP30230302
2Seminarium i praca dyplomowa inżynierska6015603023013E
3Technologie produkcji roślinnych surowców przemysłowych6063015153015156E
4Systemy produkcji ekologicznej303151515153
5Elektronika z elementami metrologii453153015303
7Projektowanie instalacji elektrycznych454202520254
8Maszyny i urządzenia przepływowe454202520254
9Systemy zabezpieczenia surowców4542010152010154
10Techniki produkcji i stosowania biopaliw7563015303015306E
11Infrastruktura techniczna i budownictwo7573015303015307E
12Gospodarka wodna i energetyczna w PRS454202520254
13Gospodarka odpadami w PRS454202520254
14Organizacja usług i logistyka w gospodarce żywnościowej605303030305E
Razem2525210250402809014560301253015590105403013090609530150909045301501057530115151406012530130258530
2525360390375375330455240
Egzaminy223553222
Litera "E" przy liczbie punktów ECTS wskazuje egzamin z danego przedmiotu.
Legenda: W - Wykład, CA - Ćwiczenia audytoryjne, CP - Ćwiczenia projektowe, CL - Ćwiczenia laboratoryjne, PP - Praca przejściowa, CT - Ćwiczenia terenowe, CS - Ćwiczenia seminaryjne, SD - Seminarium dyplomowe, PZ - Praktyka zawodowa, EL - e-learning, WF - Wychowanie fizyczne.
Pobierz ten plan w pliku XLS