Wydział Inżynierii Produkcji i Energetyki
Kierunek: Technika Rolnicza i Leśna (I st.)          Specjalność: Techniki informatyczne w gospodarce żywnościowej
Stopień: pierwszy          Profil: Ogólnoakademicki          Tryb: stacjonarne
Lp.Rok ak. wejścia planu: 2015/2016
Data aktualizacji: 26-06-2013
Suma
godz.
ECTSKod kierunku: TR_st_Isemestry
IIIIIIIVVVIVII
WCACPCLPPCTCSSDPZELWFWCACPCLPPCTCSSDPZELWFEWCACPCLPPCTCSSDPZELWFEWCACPCLPPCTCSSDPZELWFEWCACPCLPPCTCSSDPZELWFEWCACPCLPPCTCSSDPZELWFEWCACPCLPPCTCSSDPZELWFEWCACPCLPPCTCSSDPZELWFE
KPrzedmioty kierunkowe12451045509532527575307515110306040201303560952815030110352730151565550158
3Elektrotechnika454202520254E
4Grafika inżynierska454153015304
5Inżynieria materiałowa453202520253
6Mechanika techniczna i wytrzymałość materiałów9094515304515309E
7Produkcja roślinna7573515252025415153E
8Podstawy produkcji zwierzęcej453202520253E
9Podstawy produkcji leśnej302151515152
10Gospodarka energetyczna i alternatywne źródła energii4531515151515153
11Podstawy konstrukcji maszyn i teorii mechanizmów756304530456E
12Automatyka454202520254E
13Pojazdy rolnicze i leśne454202520254E
14Maszyny rolnicze i leśne7573015303015307E
15Systemy inżynierii produkcji ogrodniczej i zwierzęcej80730201515302015157E
16Podstawy technologii żywności303151515153
17Użytkowanie maszyn rolniczych i leśnych9584540104540108E
18Utrzymanie i odnowa maszyn4542015102015104
19Organizacja produkcji rolniczej504203020304
20Podstawy działalości gospodarczej, przedsiębiorczości i zarządzania605303030305E
21Transport rolniczy i leśny453202520253
22Budowa i eksploatacja maszyn przetwórstwa spożywczego6063015153015156E
23Ekonomika i rachunek kosztów dla inżynierów453202520253
24Bezpieczeństwo pracy i ergonomia4532010152010153
25Ochrona własności intelektualnej302151515152
OPrzedmioty obowiazkowe4342071183201601015203154535426931605464
1Język obcy1205120151301301452E
3Technologia informacyjna302102010202
6Ekonomia302151515152E
7Wychowanie fizyczne48248241241
26Praktyka zawodowa16051601605
27Elementy psychologii i komunikacji społecznej26226262
28Socjologia mediów20220202
PPrzedmioty podstawowe210199045156060303012301515307
1Matematyka i statystyka opisowa10511454515303071515154E
2Fizyka303151515153E
3Technika cieplna302151515152
4Chemia453153015303E
SPrzedmioty obieralne6716726517020630130301212465606515177080201526
Blok: Techniki informatyczne w gospodarce żywnościowej
1Praca przejściowa inżynierska TIwGŻ25125251
2Seminarium i praca dyplomowa inżynierska TIwGŻ301030151159E
3Algorytmy i struktury danych605303030305
4Programowanie obiektowe i wizualne909454545459E
5Mechatronika pojazdów i maszyn453202520253
6Systemy baz danych504203020304
7Programowanie aplikacji internetowych363152115213
8Systemy operacyjne i sieci komputerowe504203020304E
9Analiza i projektowanie systemów informatycznych656303530356E
10Diagnostyka urządzeń i systemów mechatronicznych505153515355
11Komputerowe wspomaganie projektowania inżynierskiego505203020305
12Systemy informatyczne w inżynierii produkcji6573015203015207
13Systemy informatyczne w zarządzaniu produkcją555203520355
Razem2560210265170206301454530125301559075703013089609530150991103530160451363012011080151603011680201530
2560345390374394341485231
Egzaminy213553221
Litera "E" przy liczbie punktów ECTS wskazuje egzamin z danego przedmiotu.
Legenda: W - Wykład, CA - Ćwiczenia audytoryjne, CP - Ćwiczenia projektowe, CL - Ćwiczenia laboratoryjne, PP - Praca przejściowa, CT - Ćwiczenia terenowe, CS - Ćwiczenia seminaryjne, SD - Seminarium dyplomowe, PZ - Praktyka zawodowa, EL - e-learning, WF - Wychowanie fizyczne.
Pobierz ten plan w pliku XLS